Verzorging tips kerstboom

Een echte kerstboom is een natuurproduct. En een natuurproduct heeft verzorging nodig. Gelukkig is het onderhouden van een echte kerstboom niet moeilijk. Met onderstaande tips geniet u de hele decembermaand lang van een groene en geurige boom met weinig naaldverlies:

Net als bloemen
De Nordmann kerstbomen in onze webshop worden gezaagd en dus geleverd zonder kluit. Ook een boom zonder wortels kan, en moet, water opnemen om mooi te blijven. Net als bij bloemen doet een kerstboom dit het beste als er een stukje van de onderkant afgehaald wordt. Het wordt daarom geadviseerd om 3 centimeter van de onderkant af te zagen alvorens de boom op te zetten en de boom regelmatig water te geven. 

Acclimatiseren
De kerstbomen in deze webshop worden vers gekapt en buiten opgeslagen, ze komen dus direct uit de winterkou. Daarom wordt geadviseerd om de boom eerst een dag op temperatuur te laten komen. Kies hiervoor een koele plek in huis zoals een schuur, garage of berging. Zaag alvorens je de boom laat acclimatiseren een stuk van 3 centimeter van de onderkant en plaats de boom in een volle emmer water. Zo zuigt de boom zich vol water en went deze rustig aan het temperatuurverschil.

Kerstboomstandaard
Een gezaagde kerstboom staat het stevigst in een kerstboomstandaard. 

Waar staat uw echte kerstboom het best?
Een echte kerstboom heeft het het meest naar zijn zin op een lichte plek waar geen direct zonlicht valt. Plaats uw boom minstens 2 meter van een verwarming. Voorkom tevens dat de boom op de tocht staat, dus niet naast een vaak openslaande deur. Zo droogt de boom niet uit.

Water & voeding
Een kerstboom zonder kluit moet altijd met de onderkant in het water staan. Zorg er daarom voor dat de kerstboomstandaard altijd een laag water bevat. Doorgaans betekent dit dat je eens in de twee dagen een kan water in het reservoir dient te gieten. Voeg tijdens het bijvullen telkens één eetlepel kristalsuiker toe. De suikers voeden de boom waardoor deze langer groen blijft. Om de boom extra mooi te houden hebben we 'QUICKTREEFRESH' meegeleverd.

Gebruik 'QUICKTREEFRESH'

Om je boom extra lang 'vers' te houden, gebruik je QUICKTREEFRESH tabletten. Deze krijg je namens firma Brinkman-Nordmann en worden meegeleverd met de kerstboom. Heel eenvoudig; los de tablet op in water en gooi dit in de kerstbomenstandaard. Zo blijft de boom nog langer mooi.

Samengevat

  • Zaag ca. 3 centimeter onderaan de stam weg
  • Laat de boom 1 dag ‘op temperatuur’ komen op een koele plek in huis of schuur
  • Zet de boom bij het acclimatiseren in een emmer water
  • Plaats uw boom daarna in een kerstboomstandaard
  • Kies een lichte plek, minstens twee meter van een verwarming
  • Geef de boom elke twee dagen een volle kan water met 1 eetlepel suiker
  • Voeg voor extra mooi resultaat QUICKTREEFRESH  toe aan het water